kali ketiga

Sy x berani nak luahkan pada suami .. Td pergi scan buat kli ketiga ... Kantung ad bby x nmpk ... Sblm ni keguguran dah dua kali .. Tpi kali ni xde pendarahan .. Klu ikutkan apps sy dah nak masuk 8 minggu .. Tpi bila scan doktor.kira panjg kantung dah 10w .. Sedih sgt bila doktor suruh refer pakar ... Sy rasa mcm x berguna sgt jdi isteri tpi x leh ade anak .. Hmmmmm

20 Balas

Asslm kes akak ni lebih kurang saya. Sy pun macam tu jgk... Cek bnyk kli smua result sama kantung ada bby xde.. Then kne refer pakar kt hospital then ada dr bgthu bby x menjadi.. Then terpaksa gugurkan kantung tu dari rahim.. Sebab kantung sy x bulat sngt time tu.. Dr ckp sy hamil kosong.. Lps tu baru turun darah smua smpai lah kantung keluar.. Maaf kalau sy menakutkan tp sy cuma nak kongsi pengalaman y sma.. Selepas dah gugur tu sy amalkan pati ikan haruan dan sbgai iktiar nk okeykan balik keadaan rahim inshaAllah sy gunakan produk mamomhope.. Alhamdulillah sy hamil kali kedua 3 bulan selepas gugur.. Sy sarankan puan gunakan produk ni.. InshaAllah blh jd iktiar... Iktiar untuk okeykan balik rahim tapi kalau hamil itu rezeki.. Sy dngr produk ini ada juga untuk lelaki

5y ago

Sy mnum mamom tu smpai pregnent.. Sy beli 3 botol alhamdulillah sy consume sebotol setengah dpt result positif

mcm sy ikotkn dh 12w tp scan dh berkali2 masih kantung kosong..n xmmbesar dh bleeding teruk 8hari to masih xde ape yg kluar..thun lepas penah gugur jugak cuci..kali ni pn dic paksa cuci kalau mmg xkluar..sy masih berharap yg ank ni mmg ade..smoga mmg ada tp lmbt mohon doa semua..mak mertua dah salahkn sy knapa tiap kali mngandung gugur..sy sedih sgt..mak sy sndri yakinkn sy yg baby mmg ade..😭

Sis banyakkan bsabar.saya pun pernah alami mcm ni.baby kembar pula tu.sedih Sangat.Allah saja yang tahu bertapa sedihnya saya. Tapi saya redha ada dah anak2 syurga tunggu kita . Allah maha adil.insyaallah rezeki akan datang ada lagi.perancangan Allah itu terindah sis.insya'Allah banyakkan bsabar .usaha tawakal.bersangka baik dengan Allah.Alhamdulillah sekarang sy jadi ibu.

Sabar ye sis... Smua ppuan nk ank.. Kne byk sbr... Sy pom bpe kli dh ggur.. Tgh mencuba lg.. Jgn ptus asa.. Inshaallah ade rzeki kte smua sis.. Sis kne byk sbr ye

sabarrr sabarrr...scan lalu bawah la sis nmpk jelas..klu da scan bwah still x nmpk.tnggu la dlu..klu xde pendarahan insyAllah bb ada..byakkn zikir

Ya allah sabar sis..insya allah ade rezeki tu..jmpa.pakar dlu..sbb kdg ade yg lmbat nmpk...insya allah sya doakan semua yg baik2

Sbar ya sis. Berdoa banyak ii dan amal kan makan kurma, susu dan makan buah buahan. Supaya janin terus berkembang

Sis cuba jaga pemakanan plak lepas ni.. Cube makanan2 sunnah ke yg boleh kuatkan rahim.. Then try lagi.. 😘

Salam takziah sis.. Sbr byk2 ye.. Insyallah ade rezeki sis n suami.. Ujian utk kita nie berbeza. M

Jgn cakap mcm tu. Ibu mesti kuat ya. Doa byk2. Cari makanan yg berkhsiat. Jaga diri baik2 ya.