Pregnant 6 weeks

Sy check upt semua positif, kalau ikutkan LMP, sekarang dah 6 weeks. Nak scan tp takut tak nampak lg. Kadang rasa x percaya pun pregnant sb ni first baby and takde pengalaman tambah takde alahan(Nauzubillah)/tanda. Kadang rasa paranoid tkt baby ape2 kat dalam. Mggu ni dah boleh scan tak agak2?

24 Balas

relex je dlu.. selagi x dtg bulan tu pregnant lah tu.. cme dh thu pregnant kne kawal, x leh lasak, jgn angkt bnda berat, jgn mkn bnda2 yg tajam dlu.. nnti dh 8 or 9 weeks gi scan.. dlu first baby lgsg x thu ngandung sbb dtg bulan,, ttbe perot sakit tp sye buat x thu je.. rupanya ngandung luar rahim.. detect pon sbb dlm sbulan tu 2 kali period.. dpt rse sesuatu x kne kt badan.. selang sebulan operat saya ngandung.. tp sye x excited pon nk scan sbb pengalaman tu ajar erti sabar.. dh 12 week bru gi kk scan n tros buka buka pink.. tu pon nurse ckp knpe dtg lmbt.. sye senyum je.. hahhaha relex je mummy.. x de apa tu..baby tgh mmbesar kt dlm tu

sy last period 21/9..klu ikotkan bru 5 weeks. sabtu haritu, 4 weeks 5 days, sy pegi scan sbb nk confirm pregnant and nk tgk baby ok x..sbb x taw mase tue dh pregnant and dok menggila makan nenas and minum air kelapa. alhamdulillah, nampak kantung baby and everything is ok. cume nye, tips nk bg nmpk even bru beberpe weeks, make sure mnum air bnyk2 smpai rse nk terkencing. so that, pundi kencing penuh and rahim mengembang. mmg akan nampak klu scan.

4y ago

kita sama...sya pun last period 21.9🥰🥰

Waktu ni mmg nervous. Sementara nk tggu heart beat tu. mcm sy masa nk tggu 6weeks ke 8weeks scan nampak kntung. Tggu lagi 11weeks sy scan lagi nampak dh heartbeat n baby gerak2 tangan kaki 🥰. Bdebarnya Allah je tau. Sllu positif yakin kun fayakun. Kalau Allah kata ada tu ada rezeki sy fikir gitu. Positif yaa 💖

better tnggu 8mnggu keatas bru scan.. scan awal2 tkt xnmpk..nnt lg paranoid.. doa baik2 sis..moga baby mbsar dgn baik.. alahan tu normal jer.. sy hritu pown start 7week bru muntah2..dh start alahan down plk sbb penat.. apa2 pown stay positive jer okay😊🥰

huhu sama awk mcm sy... tbe dtg klinik doc trus nak bt tvs n xnmpk ape pun...lmp tulis da 6weeks...kalau ikot doc lg smggu doc suh dtg balik...kalau org lain smue mcm sarankan dtg lg 2mggu...huhu tp sbb ank first husband suh ikot je ckp doc dtg lg smnggu...

nanti dh scan terus mabuk tu datang 🤣 Sy pun ikut LMP mmg 6 weeks bila scan baru 4 weeks tu pun nampak kantung aje, so Dr suruh datang lagi sebulan terus nampak heartbeat sekali.

mcm saye sis .. sampai 3 kali check upt.. double line .. haritu ad p klinik,,nk scan .. tp doc ckp masih awal lg nk scan .. jd doc cadangkan dh 8week nnti bru scan ..

btl tgg dl.. tp dl sy tgg jg.. tp nasib xmnyebelahi saya.. sekali scan xde dlm rahim.. bby extopic.. better pegila dl jmp doktor.. tny pandangan...

saya pun rasa yg sama.. ikutkan pregnant 5w4d... tp takut nak g scan... takde la baby dlm perot.. minta jauh.. doakan semoga dipermudahkan ye

4y ago

6w3d..

Biasa 6weeks tak nampak sis. Macam saya. Tapi kena positif. InsyaAllah dah ada tu baby dalam perut. Scan la masa 8 weeks.😊