Pregnant 6 weeks

Sy check upt semua positif, kalau ikutkan LMP, sekarang dah 6 weeks. Nak scan tp takut tak nampak lg. Kadang rasa x percaya pun pregnant sb ni first baby and takde pengalaman tambah takde alahan(Nauzubillah)/tanda. Kadang rasa paranoid tkt baby ape2 kat dalam. Mggu ni dah boleh scan tak agak2?

24 Balas

saya pon first baby.. 5 weeks.. tapi better tggu 9 weeks bru scan kot.. sbb kalau scan awal2 x nampak lg..

sy last period 24/9..so ni dh x period..smlm check 2 line..tpi dh semnggu pening2,muntah..

insyaAllah 6w tu dh nmpk kntung...slalu Dr akn bgtau better 8w bru g scan utk sdapkn hati ibu..

saya baru 4 minggu.. alhammdulilah baru scan tadi dah nampak☺️

Boleh tnggu dlu smpai 8w. Tapi dlm masa yg sama kena lebih berhati2 dlm tiap aktiviti.

Sy scan 7w dh nmpk janin and heartbeat. Alhamdulillah doakan anak sy sihat sempurna

tunggu 8 week sis,... jgn bnyk pk dan hati2,... yng penting adid folic,..

4y ago

ha tu la tu,my be scan next 10 weeks kot

normal xda alahan sis.. 6w masih awal sis.. tunggu next 2w..

better pergi sis, mcm sye tangguh2 last last keguguran. 😔

Sy scan 8 mggu lbh..alhamdulillah nmpk heartbeat semua