ALAHAN

Hai mommies. Saya baru first time pregnant. Nak tanya, normal ke kalau dah 6 weeks pregnant tp takde alahan langsung?

40 Balas

normal sis..jangan risau.. sy ank pertama sampai ketiga langsung xde alahan sampai bersalin.. sekarang sy pregnant ank ke4... alahan teruk pulak.. xboleh nak mkn nasi.. badan cepat masuk angin... sy cuma mkn roti sahaja... sekarang 14weeks..

sye pregnant lgsg x de alah smpi ank lahir.. x perlu risau pon tp besyukur je sbb dinpermudahkn.. klo tgk org lain alah seksa btol.. mcm2 ragam nyew.. sye ngandong sme mcm x ngandong.. ske mkn, bejalan, tidor.. hahahah

Nnti adalah tu. kalau bernasib baik mmg tkdelah smpai ke hujungnya. Mcm sy start alahan dlm 8-10weeks cmtu bru start mabuk n so on smpai lah kandungan dah nk 3bulan. Syukur tk lama sgt

untunglah xde alahan..Sye Smpai 7 bulan nak masuk 8 bulan xhbis lagy alahan ... sekarang alhamdulillah dah 37 weeks 4days..kurang sikit..tapi bila time gosok gigi automatik nak muntah

alhamdulillah... baguss laa xde alahan tu... lain org.. lain ketahanan bdn... ketahanan kee.. hahaa.. lebih kurang mcm tu laa.. jgn risauu.. jaga mkn.. rehat... tu yg penting...

Normal je...setiap kali pregnant tak sama walaupun dah banyak kali pregnant...saya anak sulong langsung tak de alahan...tapi pregnant yang ke 2 sampai ke 4,saya alahan teruk....

saya start 6week dah teruk sampai warded hospital. now 11week masih dengan sickness muntah2 angin2. Allahu, hoping this sickness will stop once masuk 2 trimester.

Normal sis,sya ank first & second alahan teruk smpai masuk air kt hsptl sbb muntah je.skrg sya prgnt 8week.Alhamdulillah x ada alahan lgi buat msa ni.

Normal saya masuk bulan ke 2 baru ada alahan.. Tapi setengah org mmg xda alahan langsung.. Yg penting baby sihat 😊

Normal.. Sy dulu ank first takde alahan langsung.. Skrg prgnt ank kedua alahan pn sikit2 je masa awal2 prgnt..