Adakah ini kembar?

Tadi sy pergi scan kalau ikutkan tarikh period dah 9 weeks. Tapi tadi baru masuk 7 weeks. Bila scan tgk ada 2. Doc kata twins tapi saya mcm tak percaya sebab nampak 1 saja kantung and takde genetic kembar pun dlm family. Tapi takde heartbeat lagi. Boleh tak share pengalaman ibu semua pernah alami macam ni ke? #bantusharing #seriusnanya #pleasehelp

Adakah ini kembar?
11 Balas

Alhamdulillah tahniah sis. Jaga diri elok2. Jangan buat kerja berat sangat yer. Teringin nk anak kembar jugak walaupun ada genetik kembar tp alhamdulillah dapat anak second kali ni walaupun sorang tp tetap gembira 😄

sy pon sama cmni sis..scan 7 week cmni..kembar 1 kantung 2 uri..kantung tu nipis sngt tu yg nmpak cm 1 kantung..skrng sy da 24 week..stdby la pasni kerap kw hospital dn kk yer 😅 smoga dprmudahkan urusan kita smua 😊

Satu kantung atau dua kantung kalau nmpk dua still kembar. Beza seiras dan tak seiras saja. Kalau satu kantung 2 baby kembar seiras. Jaga diri ya. Jangan banyak buat kerja banyak. Semoga dipermudahkan segala urusan😊

Sy pun mcmni juga, 2 tahun lps. Xde genetik tp dktr detect 2 heartbeat & 2 fetus dlm 1 yok sac masa 7w. Tp xde rezeki, sekali tu saja sy nmpk heartbeat. Skrg ni alhamdulillah dh 35w.

2y ago

Ya. Sekali tu je, then following checkup dktr declare both bby stop grow & xde heartbeat.

itu namanya mcda twin.. 1 kantung... betul la tu twin.. sy plak detect ms 5 minggu tp 2 kantung... namanya dcda twin... sy pn ikutkan dh 9 minggu tp scan br 7 minggu...

bestnye dpt kembar. sy ade genetik kembar. bapa mertua kembar seiras. mak sy kembar x seiras. tp xde rzki sy nk dpt kembar🤭 tahniah sis

Mcm saya masa 5 weeks... I think it's twins for you. Maybe kena tggu 2 mggu lagi kalau nak pastikan.

2y ago

All okay skrang tapi ade bleeding sikit for a month ( at 10w to 14w) - it's normal according to the doctor.

ya Allah bestnya... saya teringin nk ank kembar... moga ada rezeki awk

Fyi babies ni dah pun digugurkan setahun lalu because tak bernyawa

Kembar tu sis, kembar satu kantung