28weeks dan berat mommy

Sy cecah je 28weeks=7bln preggie ni berat naik dgn cpt??? sy dah cuba control makan. Mmg baby dah bsr ni lg cpt sy lapar tp sy dah control. Sy bykkn mnum air kosong. Tp berat mashaAllah lajunye naik. Mcm2 senaman sy buat juga, aktiviti peluh2 tp tak boleh nk turun or maintain. Apa yg perlu sy buat nihhhh. Anyone ada idea? Sy takut sgt nurse marah atau baby pula bsr.

1 Balas

Sis minum maternal milk ke? 😅 muka aku seorang je yang bagi teguran dgn maternal milk ni sbb dah kena sendiri..berat badan saya juga naik mendadak time pregnant..anyways...kalau sis minum maternal milk,stop dulu.kurangkan apa2 makanan atau minuman yang bergula.kalau boleh skip gula.nasi kena kurang..rasa lapar je sis makan sayur..macam mengulam..ni yang saya buat dulu la..nasi pun cuma semangkuk je.kalau sis makan kurma 1minggu 3kali je.sebab kurma kan ada gula.. harap ini dapat membantu