hamil smula

Sy bru gugur 21.10 ari tu guna d&c... kalo ikutkn sy bru sebulan lebih keguguran... tp smlm tergerak atie uat urine test... result ny double line.. jelas sgt tau bkn samar2... sape ade pngalaman mcm sy... nk check klinik cm awal sgt... mmg ngam2 sebulan..

13 Balas

Penah jugak saya pon.. Tpi kli kedua pon xda rezeki jugak... Doc cakap rahim xkuat sepenohnya lagi....tapi sesetgah prg... Alhamdulillah kali kedua tu... Lekat elok smpai bersalin... Jaga elok2 jgn angkat n wt kerja berat2

4y ago

Takpa.... InsyaAllah mgkin rezeki awak tu

Saya awal bulan 10/18 gugur and buat d&c, awal bulan 12/18 sye check upt positif. Alhamdulilah sangat masa tu. Lama saya tunggu nk baby. Kahwin 6 tahun baru diberi rezeki. Sekarang baby dah nak masuk 4 bulan

4y ago

Betol la... cm 2 la jgak sy rse skrg... hope dipermudhkan n kali nie bby dpt bertahan... bole ke trs g kk... sbb sy rse cm awl sgt

P klinik check cepat2 ye sis. Saya pun Ada pengalaman keguguran 4 kali. Kalau mengandung tu rasa risau takut keguguran lagi. Jaga kandungan elok2 ye sis. Awal2 Ni jangan lasak2. Jangan angkat berat2

4y ago

2la.. mcm x caya je... sbb rse awl sgt lps gugur ari 2... tp kalo rezeki alhmdulillah sgt2....

Sama lebih kurang saya. Gugur 8/9, 26/10 check upt naik 2 line. Terus gi kk buat buku pink. Alhamdulillah semua ok. Skrang dh 10w.

4y ago

Tq... hope betol la kan...

Sy terus g klinik kak Su MCM akk jgk..sbln tk period ni..sy g jpe doctr test air kencing MMG terang2 2 line.skrg dh 8 minggu 2hari

4y ago

Gugur jugak ke sebelum ni...

Sye pun pernah mcm tu sis...lpas jer sebulan dh gugur, trus hamil balik...ikut tahap kesuburan la...confirm preggy tu sis...😍

4y ago

Happy ny bila ada org y ade pnglaman y sy.. kalo betol... bole trus g buat buku ke... atau kne tgu dlu...

Betul ke sis boleh merangcang lps sebulan gugur ? Nak tau berapa hari pantang lps gugur ...

4y ago

Thanks , tahniah sis . Smg baby dan mom sihat sampai selamat bersalin . Amin

2 nak thu de x pngalaman cm sy... mgkin btol gak g kk trs... untuk cnfm kn

Bleh je cek klinik...sbb ad history ggur...sng nt nk pantau lg awai

P jak check..ada history miscarriage kan?