Hubungan baik dengan mertua

Sy bru 5 bulan brkahwin & preg 3bln, tapi susah nk anggap mertua tu sprti mak ayah sndiri. Ibu bapa keje gov & family sy keje biasa je jdi mertua klau ckp mcm main Lepas & anggap dorg tu lebih baik dari org lain. Kdg sy terasa & rasa tknk lebih dekat dgn dorg. Ada x yg mcm sy? Share lh mcm mana mommy handle problems ni. Hmmm

18 Balas

Sy pernh rasa kecewa sgt2 degn mertua…1 thun sy ddk dgn mertua..dr mula berkahwin smpai mengandung..bila bersalin mertua byk komplen psl jaga ank…dia xbg ank sy hisp jari padahl waktu tu ank sy baru usia 5 hri..biasa la bby..lama2 dia akn sdri buang…pernh juga mertua sy suap stokin dekt ank sy degn alasn xnk bby hisp jri…ya sy mmg xbg ank hisp puting..tp mak mertua sy pula ajar ank sy hisp kain..bila dh 2 minggu berpantg umh mertua sy blik berpantg ke rumh mak sy…pantang xsmpai 3 bulan dh bising2 suru balik..katanya rindu cucu..padhl ramai lgi cucu dia…paling xsuka bila mertua over dgn cucu kdg dia bt ank sy mcm ank dia…hnya dia saja boleh atur hidup ank sy…sy pernh meroyan masa pantg sbb dia…dia pernh hina sy kata sy org kampung xde pelajaran…sy bkn xmahu smbung beljr tp fmly xbg sbb sy sellu sakit..jd fmly suruh sy berniaga dn buka butik…tp disebbkn cucu dia hina sy mcm2…