Hubungan baik dengan mertua

Sy bru 5 bulan brkahwin & preg 3bln, tapi susah nk anggap mertua tu sprti mak ayah sndiri. Ibu bapa keje gov & family sy keje biasa je jdi mertua klau ckp mcm main Lepas & anggap dorg tu lebih baik dari org lain. Kdg sy terasa & rasa tknk lebih dekat dgn dorg. Ada x yg mcm sy? Share lh mcm mana mommy handle problems ni. Hmmm

18 Balas

macam saya pula baru seminggu kwin macam yg dah bertahun2 kawin..ibu mertua asyik ckp pasal anak je,dia kol adik beradik dia kol kawan2 dia semua ckp psl sya belum mengandung lagi.stress tu hanya ALLAH jak yg tau.suami sya ok,dia selalu ckp jgn fikir sangat ckp mak tu,.sampai satu tahap tu ibu mertua sya nak bwa sya pergi jumpa bomoh berubat supaya dpt zuriat sb pak mertua saya ckp selagi sya tk berubat sya tk akan dpt zuriat sampi bila2.yg saya pelik tu pak mertua saya gn mak mertua ne solat mmg tk tinggal,mengaji siang dn malam tp sb kn nak cucu durg sanggup jumpa bomoh suru sya berubat😥,tp Alhmdulillah sya skg dah 7bulan hamil,tk perlu jumpa2 bomoh pun.