Hubungan baik dengan mertua

Sy bru 5 bulan brkahwin & preg 3bln, tapi susah nk anggap mertua tu sprti mak ayah sndiri. Ibu bapa keje gov & family sy keje biasa je jdi mertua klau ckp mcm main Lepas & anggap dorg tu lebih baik dari org lain. Kdg sy terasa & rasa tknk lebih dekat dgn dorg. Ada x yg mcm sy? Share lh mcm mana mommy handle problems ni. Hmmm

18 Balas

Sy pon tgh alami.. cume bila dieorg dtg rumah saya atau sy pergi rumah mertua .. layan je dgn baik.. cume ape yg sy buat .. jrgkan jmpe atau contct dieorng.. cth sebulan sekali ke ke jmpe takpon call 2x seminggu ke.. Utk elakkan hati kita sakit.. mental kite terganggu.. tapi jgn halang suami utk berbakti kpd org tua dia.. tambah² sis pregnant lagi kene jaga emosi dan fikiran sis.. Normal la sis kalau keluarga suami org berada sikit dia akan action la dgn family kite yg susah nih.. yg penting buat biasa² je .. kalau rasa nak marah diam dlu .. tgk rentak perangai dieorang mcm mne .. lama² awak akan faham dan tau bila nak berinteraksi dgn dieorang .. Sy doakan awak kuat dan sy juga kuat 💪🏼💪🏼💪🏼