Hubungan baik dengan mertua

Sy bru 5 bulan brkahwin & preg 3bln, tapi susah nk anggap mertua tu sprti mak ayah sndiri. Ibu bapa keje gov & family sy keje biasa je jdi mertua klau ckp mcm main Lepas & anggap dorg tu lebih baik dari org lain. Kdg sy terasa & rasa tknk lebih dekat dgn dorg. Ada x yg mcm sy? Share lh mcm mana mommy handle problems ni. Hmmm

18 Balas

Terpulanglah mertua nk kata apa, pandang kita apa, yg penting diri kita sendiri lebih tahu kerja kita halal, Allah dah tentukan & itulah terbaik. Mulut org kita x dpt nk tutup sis, tp kita boleh jaga hati & kesihatan mental kita dgn x ambil hati pun dgn kata2 org. Masuk kanan, keluar kiri je sis. Kadang2 ada mulut membangga diri yg dia kerja gov, hehe dlm hati kita tergelak je.. Entah apa yg dibanggakan sgt x tahulah. Nk kata dpt hidup senang, yg billionaire kaya raya dpt jln keliling dunia tu bknlah kje gov pun.