Confuse pregnant ke tak

Sy bersama dgn suami 19sept which is hari subur sy tp buang luar and bulan oct sy tak ingat tarikh apa and ada darah keluar sy tak tau tu spotting ke period tp yg keluar tu sikit sikit je . Harini ada esok takde macam tu lah and sampai harini sy takde bersama dgn suami lepas 19sept tu . Ada tak yg sama macam sy ? And ada kemungkinan pregnant tak? Sy stress sgt fikir pasal ni sebab baby sy baru 7 bulan and bersalin czer . Sy belum bersedia kalau tiba tiba pregnant . Stress lah 😭 sy risau sebab perut sy cramp macam nak period tp entahlah takut kalau tu tanda tanda pregnant 😭 btw sy ambil perancang suntik . Harap harap lah tu hormon jugak kan sebab full bf haih done sedapkan hati sendiri 😭😭😭 risauuuuu 🥺🥲

7 Balas

tkut perut cramp sbb skit luka dlm lepas czer kemungkinan jugak .. tapi kalau sis rupa period kejap ada kejap x da pon tanda perancang x ngam .. blh try tukar ke pil .. tpi try test upt dlu tgk mcm mana .. if -ve , next app blh inform misi .. mana tau x ngam dorg tukar kan ke pil .. sis bf , yasmin ngam utk yg bf x ganggu susu bdn .. mcm sya lepas czer trus cucuk perancang mmg x da period langsong laa dri mula cucuk tu .. tapi cucuk tu pon lepas beberapa hari habis yg cucuk cair darah 10 hari tu ..

sis amik cucuk depo mmg akn ada problems period on off.. mcm sy 3 bln period x berhenti... keluar mcm org keguguran tu... sudahnya sy berhenti then amik pil.. don't worry dah amik perancang xkn preggy nk nk buang luar lg .. sy pun double protection... sy jaga wktu subur then mkn ubt... Alhamdulillah ok je...cuma bila nk merancang utk ada bby lg mmg lambat nk lekat... sb faktor dr ubt kte amkk kot..xpasti..tp alhamdulillah sy dah pregnant num 2 usia ank pertama 3 tahun lbh..ngam jarak sy nk

2y ago

alright sis 🥰

jgn runsing sis..sy pn czer amek prncg shngga bby umo 1 thun 6 bln then rncg sdri..slma bby umo 9 bln sy xdtg bulan.. so far brsma mang buang luar je wlpn amek prncg.. jgn risau2 ye kite dh usaha utk mncegah tp klu rzki dia nk bg blpng dada je.. nnti klu tkut sis buat upt..tp sy rs mngkn gnguan hrmn tu xprrgnt..tu ikut pnglmn..klu nk double cnfrmtn blh tnye pada yg lbh pakar..

2y ago

tq sis for the positive comment . esok baru sy buat upt ☺

kalau dah ambik perancang xperlu buang luar sis, kalau buang luar better xpayah ambik perancang. kalau sis nk tau pregnant ke x beli je pregnant test.

2y ago

sy pn czer..amek prncg 1thn 6 bln slma brsama buang luar je..yes double protection sbb mang lom bsdia..skrg dh hamil smla stlh ank umo 2 thn 8bln

upd terkini, upt negative 🥰

Try la test dlu . Ha mudah .

2y ago

dahh ,upt negative ☺

dah cek upt?

2y ago

esok baru buat upt . nervous 😅😂