kematian baby

sy bersalin semalam tp sayangnya nyawa anak xpanjang.dia meninggal dunia.kawan2 doakan sy.tetiba sakit tanpa tahu sebab.

147 Balas

Salam takziah.... Allah uji kita... Redha dengan ketentuannya... Pengalaman 11thn yg lpas.. Sy jatuh moto masa pregy 3bln Allah slmtkn.. Rupanya Allah nk uji saya lpas baby lahir.. Alhamdulillah bila kita redha hati kita akn tenang... In shaa Allah ank syurga kita tunggu di sana...

Inna lillahi wa inna ilaihi raji'un... Ada hikmah atas apa yang terjadi. Semoga awak dan keluarga kuat ye. In Shaa Allah nanti ada rezeki lagi. Baby awak dah tunggu awak kat pintu syurga tauuuu

Assalamualaikum..takziah..sya harap awk kuat ye..in Shaa Allah da ade jaminan awk kt syurga nnt..kuatkn semangt..awk msih dlam pntang..Kami kt cnie sentiasa doakn awk..take care..

Takkn tk thu sebb dktor bgi alasan begitu sedih ye rasa da mgndung 9 bulan moga kali ni sis mengndung lgi nnti dan jaga baik baik ye sentiasa scan tgk keadaan bby jaga makan 😊

Takziah sis. Bila saya mengandung ni baru rasa sedihnya ibu2 yang bersusah payah mengandung kemudian diduga anak itu meninggal dunia. Semoga Allah mengangkat kesedihan sis..aaminn

Innalillahiwainnailaihirojiun.. Syurga bt ank sis.. Atleast kita dh tahu ank sis pghuni syurga .. Byk bsbar & bdoa, inshaAllah..Allah akn hadirkan rezeki yg lebih baik lepas ni...

ya Allah.. salam takziah sis.. berat dugaan sis... apa2 pun sis kena jaga emosi... sedih mmg sedih.. tapi sis kena atasi.. minta sokongan suami dan keluarga.... insyaallah...

Allahu..semoga Allah berikan kekuatan pada sis dan suami..maaf sis, klu tidak keberatan sudilah share pngalaman sis ttg ni..mgkin medical reason kenapa baby meninggal..

Takziah untuk mommy ..anak syurga inshaAllah. kalo x keberatan sis mohon share sdikit reason scara medical. Mgkin boleh jd panduan n pengetahuan mommies2 lain.

Takziah sis, ada hikmah yang lebih besar untuk sis dan pasangan, semoga anak nie tunggu sis dipintu syurga nanti..semoga tabah ye sis, tumpang simpati 😢