Pengalaman bersalin anak syurga. Induce 6x , belon , drip .. at last ceaser jugaa 😔

Anak kedua saya di sahkan meninggal 8bulan dalam kandungan pada jumaat 29/3/24. Setelah hampir seminggu usaha untuk bersalin normal (atas nasihat dokter sebab anak 1st dah cser) akhirnya takdir dah tertulis Sy tetap kena beranak cser .. sebab usaha² untuk beranak normal kurang progress mungkin sebab baby dah takde , kedudukan baby songsang & tak pernah bersalin normal. Bukaan jalan paling besar setakat 3cm shj... Alhamdulillah pada jumaat 5/4/24 lahirlah Anak syurga Sy dalam keadaan cukup sifat dan telah pun selamat dikebumikan..doakan Sy terus kuat dgn ujian hebat yg Allah berikan untuk Sy berjuang pada 10hari terakhir ramadhan. masyaAllah tabarakAllah... kenangan yg takkan dilupakan 😔p/s:punca kematian lihat pada Komen..Moga ibu² alert #RedhaIkhlasTabahKuat #kongsipengalaman #iktibar #missingmybaby😭

3 Balas

2017 anak kedua sy pun meningal dlm perut waktu tu 32week..😥 punca sbb cirit birit jugak dan muntah.. sy sy sakit agak lama 2/3minggu jugak.. last rasa baby kurang gerak, esk pg nya g hospital scan baby dh meningal dlm perut.. tapi sekali induce Alhamdulillah sy selamat bersalin normal..😢🤲🏻 sy faham perasaan sis, harap sis kuatkan semangat, bnyakkan berdoa Insha’Allah nanti akan ade penghuni baru dlm rahim sis.. jaga diri ya sis..🌹

5mo ago

Tak sis anak kedua…

punca kematian: tunggu pengesahan dokter(pihak hospital mintak Uri baby untuk menilai punca kematian, posmorten baby Sy tak izinkan) sebab Rasa bersalah sangat lambat ke hospital walaupun sedar baby kurang gerak lepas Sy cirit birit dan perut mengeras sepanjang malam..hari ke esok kan nya baru nak pergi hospital, tapi dah terlambat.. 😭💔

Allahu... Mudahan Allah gantikan kehilangan dgn yg lebih baik drpd sisi-NYA. Actually, Banyak nak tanya ni bila baca alasan dinasihatkan bersalin normal dgn kondisi songsang bagai. Tapi saya reserved soalan. Bagi laluan puan bertenang.

5mo ago

boleh Tanya sis.. alhamdulillah Sy baik² Saja. berdamai dgn takdir. in Sha Allah