Makan antibiotik dan ubat demam yg klinik bg boleh ke ?

Sy batuk selsema dgn dmm ..sbb baru2 ni husb demam batuk selsema .. tdi p klinik doc bg ubat demam,sakit tekak dan selsema dan antibiotik.. takut sebenarnya nk makan . Doc yg cek tau sy preggy ..ad kesan lain x ?

2 Balas

Doktor mmg akan prescribe ubat yg sesuai dgn keadaan, lg lg klu mengandung. Kalau ada kesan tk elok, doktor mmg tk akan bg ubat lgsg. Sy kena covid bln 7 yg lepas pun mmg makan ubat batuk, ubat selsema. Antibiotik pun ada dpt sbb keputihan baru-baru ni.