Demam Selsema

Hi mommy semua, kandungan saya baru 11 minggu. Jumpa doktor td, sebab dah demam 2 hri, selsema teruk sgt. Lepas tuh datang pulak batuk sampai berdarah tekak. Doktor bg ubat demam, antibiotik, selsema, dan batuk. Boleh tak mommy2 tolong tgk, boleh ke makan ubat2 tuh? Sebab tanya doktor td, boleh je makan ubat, selamat untuk ibu hamil. #ingintahu #firstbaby #bantusharing #selsema #demam #ubatbatuk #ubatselsema ##1stimemom #jangandibully #nurse

Demam Selsema
6 Balas

Dua2 selamat untuk ibu mengandung dan menyusu, xde masalah. Cuma t.piriton tu side effect dia mengantuk. Nak makan malam shj pon boleh 😊 tapi kalau ada tanda2 alergik boleh refer dr tu balik. Hormon level kita berubah masa kita mengandung. Boleh jadi masa xmengandung xelergik tiba2 masa mengandung elergik. Apa2 pon jangan takut untuk refer dr ya 🤗

3y ago

dah refer doktor. nak mtk pandangan jem tq yee

kalau sis ragu2...sis p mana2 farmasi tunjuk ubat tu..minta pdapat org lain xsalah pon..better tny kn dr xthu...paracetamol tu boleh..ubat selsema dan batuk tu kalau boleh elakkn...apa2 tny pada yg pakar..

3y ago

saya risau yg antibiotic je . tq yee

haritu saya checkup, doctor saya ada pesan kalau ada sakit, ubat ubatan untuk ibu mengandung lain takboleh makan ubat sebarangan. tapi klinik yang saya pergi tu memang khusus untuk ibu mengandung.

mkn je sis..sbb dri doc..antibiotik tu pun blh je mkn..doc lagi tahu ketahanan badan kita..jd xmau ragu2 tau..semoga sis cepat sihat..

kalau doktor tu tahu awk tgh pregnant, dia akan bg ubat yg sesuai utk ibu hamil.

kalau doktor dah kata boleh, kenapa nk tny mommy2 yg bukan doktor?

3y ago

sebab ramai yg baca di sini, ramai x makan antibiotik yg diberi. tu yg bertanya.. bertanya kan lbh baik, dr xtau apa2.