Buku Pink

Sy baru mngandung 7 minggu 3 hari... Nak tnye ye buku pink tu brp mnggu kandungan bru boleh buat ya?

7 Balas

Lebih esok sis buat sekarang. Kecuali sesetengah KK, 8w keatas baru boleh buat. Sis hubungi KK/Klinik desa terdekat. Bgtau dah 7w3d dan tanya. Lagi awal lg bagus sis. Boleh pantau terus perkembangan bby. Kalau lambat sgt, takde pantauan dr pihak kk, risau jgk keadaan bby dalam kandungan. HB rendah ke, kencing manis ke, darah tinggi ke. Itu yg disarankan supaya buka buku pink awal tu.

5y ago

Owhh,,, yeke... Hehehe... Yela nnt sy try kol kk terdekat tnye boleh dh bt buku pink ke blom... Terima kasih ye

Hi mom..sy buat time lepas 3 bulan..hahaha,maksudnya time sy tgh morning sickness mmg sy xbuat buku pink sbb tau nti msti kena bebel,berat bdn x naik n bla bla bla..so anak dh 2 org,mmg sy buat time 16 mggu mcm tu..tp mom nk ikut cara sy boleh,xnk ikut pun blh..xde mslh..hehehe

Sy plk 5weeks Hr tu sy call kk tmpt sy Sy ckp nak wat buku pink Nurse bg sy satu tarikh khas Sblom tu sy bgthu nurse Sy baru sebln Nurse ckp lg awal lg bagos Suami tak dtg pon tkpe Yg penting,sijil nikah ori dgn fotostat,salinan i/c suami isteri😁

5y ago

Owhh... Yeke... Okayy2... Thankz 4 info

Sy bru kandungan yang pertama,,, sbb ade rmai yg ckp jgn buat lmbt sgt la,, nnt misi bising,,,, tu yg sy tnye,,,,alhamdulillah sy xde sebarang alahan,,, just skit pinggang dan cpt letih je skrg ni

5y ago

Owhh... Okayy... Terima kasih

Lagi awal buka buku pink lg bagus..yg penting inform nurse dulu utk booking tarikh.

Sy preggy 7w5d. Masa 6w7d day bukak buku dah.

5y ago

Owhhh.... Better p scan dlu la tkot kndungan luar rahim.... Okay2... Thanks utk info

Skrg pun da boleh buat sis..

5y ago

Owhh...kurang dr 2 bulan pon dh boleh buat ye...