loya mual

Sy baru masuk 8minggu 2hari niari semakin teruk rasa loya dan keletihan melampau. Malam susah nak tidur. Siang pun macam tu. Bnyak mknn sy xlalu. Perut lapar tapi xtau nak mkn ape. Kdg sy order delivery tp smpai je sy xlalu nak makan. Kalau mkn buah kdg lagi rasa lapar. Macam mana yea nak atasi?

35 Balas

Saya pon sama. Bfast sy makan roti sandwich tuna atau roti salut telur je.. tghari ada perasaan sikit nak makan tp selalunya saya makan spaghetti bolognese kosong xde ayam xde daging or seafood sbb xleh telan.. malam ada masalah nak makan kalau makan selalunya x habis. Adakalanya ngidam mcm2 tp bila makanan sampai xnak. Tatau la mcm mana nak buat tp sy paksa diri makan kurNg2nya buah2an.. mana yg boleh telan mcm tembikai, oren, anggur etc. Malam sy mesti terjaga. Now saya heartburn bdn sakit n kaki lenguh.