loya mual

Sy baru masuk 8minggu 2hari niari semakin teruk rasa loya dan keletihan melampau. Malam susah nak tidur. Siang pun macam tu. Bnyak mknn sy xlalu. Perut lapar tapi xtau nak mkn ape. Kdg sy order delivery tp smpai je sy xlalu nak makan. Kalau mkn buah kdg lagi rasa lapar. Macam mana yea nak atasi?

35 Balas

Sy pun sama. Kandungan kita lebih kurang. Sy tak boleh telan, tgk n bau makanan pun boleh loya. Tapi perut lapar. Bila makan, benda tu tolak balik..pastu muntah. Pening kadang2 nk fikir, tak tahu nak mkn apa lagi..jd stress. Bila muntah plak teruk sampai perut ni mencengkam time muntah tu. Kalau rasa nk makan cth tomyam...bila tomyam tu dh ada, tibe2 jadi mual nk makan. Runsing bila fikir, perut memang rasa kosong. Selama pregnant ni juga, belum lagi rasa makan dgn kenyangnya. Semua hnya jd bahan muntah balik