loya mual

Sy baru masuk 8minggu 2hari niari semakin teruk rasa loya dan keletihan melampau. Malam susah nak tidur. Siang pun macam tu. Bnyak mknn sy xlalu. Perut lapar tapi xtau nak mkn ape. Kdg sy order delivery tp smpai je sy xlalu nak makan. Kalau mkn buah kdg lagi rasa lapar. Macam mana yea nak atasi?

35 Balas

Saye tengah meloya jugak ni. Dan lapar. Masih bf anak 1st lagi. Ya Allah wanita memang diciptakan kuat. Kita rasa mcm teruk sangat dengan loya dengan muntah dengan tak selera makan dengan lapar lagi. Sy doa cepatlah 1st trimester berlalu xtahan dah rasanya hari2 camni 😒