loya mual

Sy baru masuk 8minggu 2hari niari semakin teruk rasa loya dan keletihan melampau. Malam susah nak tidur. Siang pun macam tu. Bnyak mknn sy xlalu. Perut lapar tapi xtau nak mkn ape. Kdg sy order delivery tp smpai je sy xlalu nak makan. Kalau mkn buah kdg lagi rasa lapar. Macam mana yea nak atasi?

35 Balas

Kalau tak makan lg teruk mual tu sis. Perut pun masuk angin. Sy dulu tak lalu makan, sy minum sup n makan jenis bakar2 je mcm ikan bakar gitu. Nasi memang tak ambil dan minum jus buah delima je. Kalau memang tak boleh makan langsung atleast try minum jus buah ke mcm tu. Jgn sampai perut kosong