Susahnya nak tidur

Hi sy baru hanil 12 minggu tapi bila rasa susahnya nak tidur sbb perut rasa tak selesa tekak rasa mual. Rasa macam kentut yg tak dpt dilepaskan 😂 normal ke ni sbb baru 1st trimester. Ada effect apa2 ke kat baby kalau tak tidur secukupnya?

Susahnya nak tidurGIF
1 Balas

ye mmg ada effect kalau tk dpt tidur cukup, risau baby tak dpt membesar dgn baik jika puan sndiri tak dpt cukup tidur. jd puan kena topup tidur secukupnya jgn lebih 8 jam atau kurang drpd 6 jam. kalau malam puan cuma blh tidur 3 jam, saya sarankan petang atau tengahari ambil masa utk rehat kan diri lg asalkan puan tak terlalu penat.