Hamil 6 minggu

Normal ke bila 1st trimester ni rasa malas sangat, nak tido je, rasa penat, pening.. masak pun start tak boleh dah. Bau nasi, sup meloyakan... saya rasa bersalah kat husband sbb xleh nak masak😢😢. Mood pun kelaut. Asyik takde mood je😭... taknak melayan perasaan ni tapi susahnya... Ade tips x mummy2 nak atasi? .. #1stimemom

1 Balas

normal. sy pon mcm tu jugak.. trimester pertama jrg msk sbb rasa tak larat.. nak tidur je.. tp nt dah trimester ke 2,, akan slow2 hilang sume tu.. sy 11 minggu dah xde mual muntah.. tp bergntung pd individu jugak.. y penting, jaga mkn, jgn stress.. stress xelok utk kandungan.. be positive ok😊