4 minggu,4 hari

Sy baru cek upt, line terang menerang. Tp bila scan, rahim kosong . Lepastu jumpe pulak cyst 🥺 doctor kata tkut pregnant luar rahim, scan lgi 2 minggu ,mybe kecik lgi tk nampak . Normal ke mcm tu x nampak kantung lagi?. Lepastu sblom thu pregnant sy bnyk angkat n buat kerja berat. Kalau 4 week gugur, dia gugur mcm mana? Sy rela gugur daripda pregnant luar rahim. Tkut sngt kene tebuk perut. 😭

4 minggu,4 hari
1 Balas

4 minggu rasanya terlalu awal nak nampak. Biasanya antara minggu ke 8-10 baru nampak kantung berisi. Jangan fikir yang negative dulu, doa yang baik2. In Shaa Allah, baby ok. Kalau gugur, biasanya ada pendarahan atau period mcm biasa. Teruskan makan folic acid dan vitamin, jangan stop. Makan makanan yang berkhasiat, rehat & tido yg cukup, dan jangan fikir yg bukan2. Nanti bila dah besar sikit (8 minggu ke atas) scan lagi sekali. Doktor akan advice peringkat seterusnya utk cyst. Buat masa ni, doa yang baik2. Tenang2.. 💞

3y ago

Kalau sakit teruk sangat, jumpa doktor jangan tangguh. Apa pun, terus fikir yang positive dan doa yang baik2. Doa..doa..dan terus berdoa. Awal pregnancy, kekadang perut akan rasa cramp, berdenyut & sebagainya sebab rahim sedang membesar. Cuba guna hot pack / ice pack utk kurangkan rasa tak selesa. Again, fikir yang positive & doa yg baik2. Fizikal & mental kena kuat masa mengandung. Jangan terlalu fikir benda yg buruk, tak elok. Allah ada.. Banyakkan membaca tanda2 awal pregnancy, mungkin boleh relate. Jangan stress & bersedih sangat, k. Jauh lagi perjalanan pregnancy ni. Be strong, enjoy the moment. Saya doakan Allah permudahkan segalanya, kandungan sihat sempuna.. Aamiin 💞 (Big hugs)