Threatened miscarriage aka Bunting Pelanduk

Sy baru buat TVS sbb spotting .doc ckp sy threaten mc. Doc bg ubat kuat rahim sbb dh nmpk jntg baby td..usia kndgn br 5wek5d..So kena byk rehat n baring je...Semoga kandungan kali ini baik2 aje..Ada mommy punye pnglmn mcm ni x??dan dh lps tempoh kritikal or selamat melahirkn..?? 27.4.2020 (9.37am) Alhamdulillah lahir sorg mujahidah bidadari utk keluarga kecil kami..dilahirkan scra czer kerna songsg..semoga anak yg lahir ini menjadi anak solehah pnyejuk mata mami dan dedi dan tahu mnghrgai setiap ujian saat dia didlm kndgn dan saat dia dilahirkan...aminn..

20 Balas

besnya awk sis 5 mnggu dh nmpk hrtbeat. sya msa scan 5 week nmpk dot kcil je. itu pn doc suh mnum air bnyk2 n thn kncing bru nmpk. nk msuk scd trimister bru nmpk hrtbeat. sblum2 ni scan dr bwah je bru ble nmpk hrtbeat bby. sya pn trntnd mscrige. bleeding n tumpah drh. sis kna bnyk2 bedrest je. be positive.. bnykkn reht n rjin2 mnum folic asid ye.ubt kuat rahim pn jgn tinggl. sya dlu tumpah drh mnum dupasthon dlm msa 2 mnggu. but bleeding tu amik msa 1 week bru stop.

5y ago

x thu pula. sya klu bleeding je dktor bgi ubt. g pn x tau plk klu ada jual cz setau sya ubt tu ble dpt klu mlalui dktr. first tym bleeding kna bgi untk 7 hri. secnd bleeding kna bgi untk 2 mnggu. third tym msa 14 weeks pn kna bgi untk 2 mnggu cz bleeding lgi. tp msuk scnd trimister dh xde bleeding apa smua. until now.

Saya dh pergi swasta.. Pakr bidan... Mula2 scan 7w...anngaran usia kndungn mcm 4w lebih.. Doc ckap mcm tak menjdi... Mybe kemungkinan bole gugur..cun pulak nextday dtg spotting... Hmm dh redha ni... Tunggu2 pun sampai 8w..mseh lagi keluar darh.. Terus ke hosptal... Doc ckp.. Bdrest je... Tak bg pun ubt kuatkn rahim.. Threatened mc kn... Ntahla... Tunggu 2w baru scan lagi... Mcm tak sanggup nk pegi esok... Hmm

5y ago

Thanks sis .. #hugs..

Sy dulu threatened miscarriage.alhamdulillah anak skrg dh umur 5 tahun.selama 7 bulan kuar spoting...restbed...buat keje kuat,jalan banyak bleeding byk sampai boleh pitam kekurangan darah..masuk ward..bila spoting coklat boleh balik rumah..buat keje lg,kuar ag fresh blood..3X ward hospital..3 bulan,5 bulan,7 bulan...start spoting 8 weeks. Masuk 8 bulan dh sihat walafiat dah...

5y ago

yup btl..pstve vibe ni buat kite smngt...insyaallah..kite pikir ada yg baby blh srvve wlpn spotting..kite pn blh juga..smga Allah lndgi baby2 kite😊

sy pon skrg ni threaten mc.. plus ad fibroid... dh msuk 4 weeks sy bleeding tp spoting blood koko2 je... tp alhamdullah bby masih kuat lg... doc bg ubat duspaston untuk kuatkan rahim... sis kena makan ubat tu... in sha Allah baby xde pape2... yang penting momy dia kena kuat... n bnyk2 bedrest 🤗

5y ago

tq sis..smga bby dlhrkn slmt

Lepas sy gugur awal tahun aritu. Banyak baca pasal misscarriage. Ramai suggest bedrest.. sy lepas keluar wad sblm miscarriage pi bantai berjalan pasar mlm. Sbb x tahu. Malam tu gugur. So sis banyak bedrest. InsyaAllah tak ada apa2. .

5y ago

tq sis..aminnn mudahan

Sya penah kluar spotting. Doc pn ckp threatened msc. Masa tu dh tiga bulan. Punca stress dan naik mtor mgkn sbb gegaran wlaaupn sya bwak slow. Alhamdulillah lepas tu dah tak naik mtor dan kawal stress kerja. now sya dah 7 bulan.

5y ago

AmiN tq sis. InsyAllah

Saya pun threatened mc... Sampe hari ini still bleeding... Esok nk scan lagi bb... Sbb hari itu nmpk kantung je.. No heartbeat... Hmm esok nk cek lagi... YaAllah... Nevesny... Hmm doakn saya ye...

5y ago

amin smga Allah permudahkn..

Kalau continuosly spotting.. jumpe pakar.. sy continuously spotting.. jumpa pakar..then doc cek kat bawah gune mulut itik..ada polip kat pangkal rahim. Lepas buang polip tu.. alhamdulillah dh clean

5y ago

Pilop tu apa ya?

Sy pon prnh threatened misscarriage masa tu 7 mnggu usia kndungan. .. Tp kluar drh brtompok tu 4 hari je.. N alhamdulillah kndungan sihat. skrg usia kndungn dh masuk 4 bulan

5y ago

alhamdulillah sis..kite mnta yg baik2 ye..insyaallah rezeki kite..baby akn Survive...Smga Allah lndgi baby kite..amin

Sy br hari ni doktor ckp threathen miscarriage jgk.. mc 5hari utk baring n rest..dpt jgk ubat2. Kndungan 8week..alhamdullillah scan td bby msih ok..

5y ago

sy aritu mc 1 wek... skung kndgn 12wek++ still on duphston b bykkn rht