Kuat kan rahim

Hi. Sy baru je buat scan td. Baby dlm kandungan baru masuk 7weeks, tp td g check sbb mcm ade bleeding sikit. Doc ckp mcm tk melekat kuat. So doc suggest utk amik ubat kuat kn rahim.. Ade tk any mommy yg penah kena mcm nie. And ape yg u all buat..

11 Balas

Saya masa 1st pregnant dapat duphaston. Sbb scan xnampak kantung, doc treat as treathen miscarriage.. tapi rupanya scan awal sgt mmg xnampak lagi.. ni tgh pregnant second baby baru 4 week++ tak tau bila nak pi scan untuk confirmkan mmg pregnnt.. nak tanya sis scan masa 7week dah nampak ke.. nampa mcm mana ya...

12mo ago

sy scan 7 weeks xnmpk lg 10 weeks ke atas dh nampak sikit2

Dulu saya pernah mcm tu , tima 7weeks scan tak nampk , doc ckap mungkin awal lagi then dia bg saya ubat kuat rahim . Mungkin tak de rezeki kot esokkan hari nya saya makan ubat kuat rahim terus darah kuar banyk mcm period 😫 pergi check dkt Hospital doc sahkan dah complte misscariage

Saya pun bleding masa 9 minggu..darah banyak keluar tapi jln x buka..masuk wad 2 hari dan doktor bagi ubat kuatkan rahim untuk 2 minggu..doktor pesan jgn buat keja berat dan banyakkan berehat...alhamdulillah sekarang dh 32 minggu

Sya pn mcm tu gak sis..doc bg ubat kuat rahim n bg bedrest 3ari..tp nk wat mcm mna,blum xada rzki sya..sya kgguran slpas 3ari tu,sbb darah dk trun..klau sis ada trun drah kerap,sis cpat2 prgi hosptal..

Sy kene time 8 weeks time tu bz sgt bnyk jln n spotting je dia kuar macam brownish discharge n doc suggest dhupaston utk kuatkn rahim. Now alhamdulillah dah ok.

sy dulu pom macam tu.. lps gugur.. sy trus lekat .. doktor bagi ubt kuatkan rahim.. alhamdulillah.. skrg da 32 weeks da🙂

2y ago

Mmg doktor ye yg bg ubt kuat rahim.. Doktor bg lepas thu mengandung ke? Swasta ke kerajaan ye sis

Sy bleeding masa 8w. Doctor bagi duphaston. Mkn on time. Elak travel jauh n tggikn bantal kt punggg msa tidur

Byk rehat je sis. Jgn stress. Jgn buat kerja beart. Dan doa. Semoga ada rezeki.

Ade je... T dye bgi dhupaston.. Mkn utk 3 ary.. Pastu bedrest smpai darah xde

Ubt tu bagos sis...ikut arahan doc