Bersalin 36w5h.. Kes GBS dan GDM..

Alhamdulillah sy telah selamat melahirkan baby boy secara czer, tp baby ringan je 2.3kg sbb sy diet gdm ketika hamil.. kisahnya pkul 2.30 pagi ketuban pecah, mndi2 dulu, cas hf, lps tu terus ke hospital bersalin.. kat sana doc check semua kemudian warded.. firstly sy memilih utk induce, pkul 9 pg doc induce, pkul 3 ptg jln xbuka sgt dpt buka 2cm je dan baby sgt aktif, sbb risaukn jangkitan GBS akan kena pd bby sbb air ketuban dah turun byk, doc terus pjuk utk czer sbb tkut baby kena jangkitan.. lps tu terus proceed ke LR.. alhamdulillah skjp je baby selamat dilahirkan.. pengalaman ngeri dan gembira ank sulong.. semoga ibu2 yg ada mslh yg sama selamat melahirkan❤️ #gdm #gbs #36w5d

1 Balas

Alhamdulillah selamat berpantang sis. jaga diri, jaga luka baik2. moga semua ok2 sahaja, utk sis & baby.