tempoh hamil

sy baru balik dr luar kawasan atas urusan kerja ,23hb april kami last bsma dan dia beritahu sy bahawa dia hamil...bila kah tarikh yg sptutnya dia melahirkn anak?kerana sy sangsi ketika dia melahirkan anak pd bulan disember tanpa apa² masalah...

14 Balas

expected due date tak dikira ikut tarikh bersama. dia ikut tarikh last period isteri tuan bila. sebab tu kadang orang ada yang kahwin bulan 1, pregnant, kadang dapat expected due date bulan 8. macam awal sebulan kan? tapi sebenarnya sebab dia bunting pelamin and last period dia sebelum kahwin.

7mo ago

and boleh jadi isteri tuan lahir tu awal daripada EDD. EDD tu nama pun expected je. tak semua bayi akan lahir on the dot tarikh tu, banyak yang lahir awal atau lambat sikit tanpa masalah pun. semua tu normal tuan. jangan risau

tak faham nk apa sebenarnya. nak tahu bila tarikh sebenar bini pregnant ke? sbb bini ada gaya curang ke? yg "ketika melahirkan anak pd bulan disember tanpa apa2 masalah" tu amende pulak. ni baru nak masuk oktober?

8mo ago

oh agaknya dia tkut anak dia dilahirkan premature kot..kot ada apa2 masalah kalau lahirkan masa disember

kira dari tarikh hari pertama last period.. klau awak x reti kira tny isteri awak bila tarikh hari pertama last period dia..awak catat & tny kpd sesiapa yg arif psl ni.. tny misi pun blh..

Tarikh jgka brsalin di kira tarikh first lst period hri tu, kalau en bersalin 23/4, tapi tarikh first period 10/4, kira 10/4 tu la, msukkkan dlm apps ni, nnti dorg akan calculatekan siap2

Klu period dia teratur, bulan 12 ni cukup 9bulan dia akan melahirkan.. inshaa Allah xde masalah.. klu period dia xteratur, kena scan doc untuk dptkan saiz bby n dptkan duedate yg btul…

knapa tny kat sini, kenapa tak tny direct dgn isteri/pasangan 😅 . lg 1 soalan last tu spttnya bkn sangsi tp risau jika melahirkn pd bulan dec. kalo sangsi tu dah lain mksd 😅

8mo ago

Kenapa suami nk risau lak kalau wife beranak bulan disember?

Klau ikut kiraan btlla tu bln 12 atau awk blh download or kira sendiri dkt apps ni tarikh last hari pertama dy last priod Klau last priod bln 5 due dy akan bln 1

Nak kira usia kandungan, kira dari tarikh pertama from last period cycle. Bukan daripada tarikh last bersama.

mungkin awal bln 1 @hujung bln 12.. lebih kurang due date sy.. boleh jd hujung bln 1.

ni cerita tahun lepas ke tahun ni ?? kita baru masuk bulan 10 ni bangg

8mo ago

hahaha lg 2bln kot