suami asyik tido dn leka dengan hp

Assalam...sy nk mngadu sikit psl suami..bukan nk buka aib suami..tp..sy mcm dah x tau nk bt apa..dh x thn..1st suami sy ni kuat tido..dr mula kawin smpai lah hr ni ank nk msuk 3 dh..x kira lah hr bkja ke hr cuti ke..sama je..suami sy ni tntra..kor agama..spttnya dia fham..lps subuh pon dia tido..tido bkn kjap..kdg2 smpai pkl 10 bru bgn..itu klu wktu cuti..klu hr bkrja lps asr kdg tido smpai ke mgrb...sy berang bukan apa..dia mengadap telefon smpai 1-2 pg..kdg2 smpai pkl 3pg..hr2 sy mmbebel..tp suami sy ni jnis senyap klu sy mmbebel..lg 1 bila dgn anak2..ank pon kne marah dgn ayah dia, sbb kacau dia main hp..sbb hp snggup dia mrh ank2..skng ni sy tgh prgnnt 7bln++..ada skli..sy cuci tndas, dia blh leka dok tgk hp kt ruang tamu..sy dok kuarters..ada 2 toilet..ya Allah..time tu sy mcm nk pengsan..dgn sakit pinggangnya...dlm toilet sy menangis..fkir dlm hti, suami sy ni ustaz pttnya dia fhm peranan n tugas seorg suami...lg2 isteri tgh prgnnt..lg 1 suami sy ni nk bt kje msti kne suruh dlu..buat ssu ank pon nk kne sruh..tiap mlm ank jaga nk susu pon x sedar..kdg2 sy yg bgn sndri bt susu ank..sy terfikirjgk mcmmna sy nk berpantang nt..smua kje rmh sy bt..ank dh masuk 3..

5 Balas

rasanya 90% suami2 macam ni.. Suami saya pon sama. Hp hp hp. Hahaha.. Saya dilarang main social media. FB, IG twitter ke. Tak boleh. Berdosa kalau saya ada apps tu. Walhal sebelum kawin saya elok je guna. Kawan2 semua tanya kenapa tak update kat socmed? Saya terpaksa la cakap dah bosan main socmed. Bizi kerja n jaga suami je. Padahal suami aktif kemain lah wehh main socmed. Kawan2 perati je n bercakap. tp saya malas nak endah. Tu belum cerita balik lepak kul 2-3 pagi. Subuh pon tak. Bangun2 makan pegi keje. Puas kejut, tapi isteri pulak kene marah. Sabar jelah bila da jd isteri ni

Semoga sis diberikan kekuatan ye. Time mengandung mmg kita akan jadi extra penat dan rehat yg lebih. Alhamdulilah dri sy tak pregnant smpi skrg pregnant kerja rumah semua suami buat. Sy buat sikit sikit je mcm lipat baju ke. Atau vacuum rumah itu pun husb bising kalau sy buat. Kalau hal hal dapur masak. Basuh pinggan, basuh bju dn masak mmg husb buat. Sy jarang masuk dapur.mmg syukur dpt husb rajin ya amat walaupun sbuk bekerja.

3y ago

alhamdulillah... bahagian kamu di dunia.. moga berkekalan hingga ke jannah.. amin

kalu tak larat buat kje rumah jgn buat. biarkn je. jgn masak kalu dia lapa nk mkn. ckp tak larat. biar dia tgk rumah tak bekemas. awak rehat je , utamakan diri awak berehat dulu. kalu ank nak susu awak buat keras je kejut dia buat susu smpai dia bgon. buat takat mna yg awak boleh kalu penat rehat.

pada pendapat saya, issue mcmni bawa berbincang. in shaa Allah, suami akan faham. berbincang jgn smpai gaduh. bgtahu apa yg kita taksuka dan apa yang patut dtolong. Semoga berbahagia dan dimurahkan rezeki ye

5y ago

Sy dah bncang dgn suami sis..msuk telinga knn klua telinga kiri..kejap je dia sedar, tp buat blik..kdg sy dh penat nk nasihat..penat sgt..spttnya dia fhm..dia ustz..kdg2 sy pkir, pngkt n gelaran ni cuma pd nama ja..mcm sy plak yg kne bimbing dia..mcm solat, solat subuh sllu trlajak sbb tido smpai 10 pg..sy dh kjut, tp x bgn..lps bgn beriya la solat, solat dhuha bagai..ntahlah..mudah2an Allah terima segala amalan kami..

bincang dgn suami.. or if taklarat, xyahbuat