inverted nipple. baby tak boleh latch. mcm mana nak increase milk production?

Sy ada mslh dua2 inverted nipple. Baby latch kejap je then nangis2 sbb asyik terlepas dari breast je. Dh cuba mcm2 teknik, even jumpa nurse lactation. Dah belajar teknik mcm2 tapi selalu terlepas. Then sy pump and bg ikut bottle. Susu rasa makin kurang. Selalu jgk kalau dia menangis nk susu akan paksa dia breastfeed dlu utk stimulate keluar susu tapi tak lama. Camane ye nk increase susu bg ibu yg baby masalah takleh direct feed?

1 Balas

Yang utama jangan stress. Minum air masak banyak. Cuba makan kurma, teh longan atau makanan yang banyakkn susu badan