nipple shield

Option ni bagus ke? Bolej bg pandangan siapa yang pernah guna. Sbb anak first sy failed breastfeed. Baby struggle nak latch(mungkin breast sy besar/lembik susah nk sua areola and nipple pun inverted). End up nangis teruk lepas tu nenek dia laju2 suap formula milk. Anak ke 2 nnt niat nak breastfeed sampai 2 tahun

3 Balas

sama la sis..sy pun nipple inverted..masa kat hospital 4hri baby x myusu..nurse pun bg sehari 1 2x ja susu fm..sy pump kat btol susu ja itu pun dpt 1 2oz ja..pastu sy da give up tpaksa bg susu fm..skrg susu pun da drop...😣dpt bg susu bdn pun brapa hari ja sbb xlarat nak pum..sejam pump baru 1 2oz..anak pulak kjap2 ja tido..

saya sebelumnie ad masalah puting xtimbul..Ap saya buat,saya selalu pump susu even susu kurang pun,buat power pumping nanti lelama puting akan keluar & susu pun akan bertambah.. Alhamdulillah bby da 5bulan maseh bf lagi..

sis boleh jmpe pakar lactation. die akan guide smpai baby boleh latch dgn baik. pasal nipple shield, ada yg kata x mmbantu pn. saya pn xpasti sis