Menyusu ketika mengandung

Sy ada anak umur 1 tahun 4 bulan. Dia masih menyusu badan walaupun x kerap. Sbb dia minum susu formula too.. Skrang sy pregnant 11 weeks. Boleh ke sy teruskan menyusu anak sulung sy? Mak suruh slow² berhenti. Mmg kalau nak diikutkan skrang sy mmg bagi susu time dia nk tido je. Lagi² masa malam. Mak mertua terus suruh stop. Dia xnk bagi langsung dh. Mcm mana yer? Sbb sy tau ada je parents yg continue susukn anak even tgh mengandung. Tq atas nasihat. 😁

1 Balas

Better stop,, bagi dia minum susu botol fm . Takut nanti bila selepas bersalin, takdapat kuar susu badan banyak..nanti bila baru bersalin dulu InsyaAllah kalau bole bagi susu badan kat anak2 . ☺️