bahayakah keputihan candida utk baby yang bakal lahir??

sy 37w 3d, result sample keputihan sy doc da sahkan ada CANDIDA.. doc bg ubat insert & antibiotik.. sy jd makin risau bila da nk dekat due ni.. sape mommy² yg ada pengalaman pasal candida ni?? bahaya x utk baby yg bakal lahir nti??

1 Balas

Candida x bahaya sbb normal flora, cuma menyebabkan kegatalan pd ibu shj.. habiskan antibiotik n guna ubat insert tu.. jangkitan yg bahaya utk bayi cuma GBS (group B streptococcus)..

5y ago

terima kasih sis.. alhamdulillah klu ianya xbahaya pd baby.. sy dok risau sgt.. sbb keputihan agak teruk.. change colour tp xgatal..