Perut mengeras 29 weeks

Normal ke para mommy perut mengeras bila dh dekat 30 minggu. Saya risau pulak. Kekdg malam baby aktif gerak. Siang mengeras. Kenapa ye. Risau pun ada

4 Balas

saya 29w juga, normally kalau saya banyak berdiri and buat kerja akan mengeras, kena duduk rehat and minum air baru ok. yang penting check gerakan baby 10x tu. saya monitor sejam sekali berapa kerap baby gerak. lepas 9pm memang biasa baby bergerak banyak jadi tak risau sangat. kalau 2jam tak gerak langsung pergi je PAC. jangan risau kalau nurse bising ke apa kita ke PAC, pakar pernah pesan kat saya, instinct ibu ni dia je ada dengan baby. kita kenal pattern anak kita gerak macam mana. rasa tak sedap hati and baby tak gerak pergi je PAC ok 👍🏻

Sy 29w skrg, mmg perut kerap mgeras kalau waktu siang sbb kerja , tp mlm aktif . Kalau tlmpau mgeras kna duduk n rehat. Bby pnat jg kalau kita pnat. Yg pntg ckup gerakan 10x . N kalau rasa mmg lain dr yg lain pegi ja hosp.

Saya 26week akan mengeras bila banyak berjalan berdiri atau buat kerja rumah n penat lagi satu bila kenyang 😂.bila dh duduk rehat² okay balik

Normal sis, doc cakap tu normal