Baby kicking

Saya dah masuk 22weeks baru rasa baby kicking, normal ke kalau harini baby kicking kuat pastu esok jarang jarang kicking? #firstmom

5 Balas

normal. baby masih berpusing 360°. ruang dlm rahim awak masih luas. lagipon kita start kira kick baby 28w dn keatas. tapi sekiranya awak risau, ambik je inisiatif utk pergi scan dkt klinik luar😊. scan kerap tak membahayakan janin dlm rahim kita kalau insting awak rasa xkena. pergi je klinik okay. tak perlu tggu. insting ibu selalu nya betul😊

1y ago

sama2🌻

saya start rasa baby kick 20weeks. skrg 22weeks baby kurang kick. risau jugak. tapi org kate sbb ruang dia besar lg. selagi tkde symptom saya anggap baby sihat je kt dalam 🤭

1y ago

Hehe tu la sebelum ni rasa jugak baby kicking tp macam tak berapa sure, tapi sekarang dah betul betul pasti bila di kurang kick perut rasa risau pulak 🤭

normal ...sy dlu pn risau kenapa la hri ni aktif , esok slow...inshaAllah baik2 je tu

1y ago

Tu la sis semalam dia sepak oerut saya sampai bergerak tapi harini dua kali camtu je dia sepak tu pun tak kuat sangat pastu rasa cam dia main kat area bawah sebab tetiba rasa nak kencing

Dia brgerak je tu sbnrnya. Cuma kdg rsa kdg x rsa. Ruang msi luas 🫢

Yup normal. Ruang rahim masih lagi luas untuk baby 😊