Gatal Nipple

Sy 13 minggu pregnant, anak pertama. Normal ke nipple saya selalu rasa gatal. Dan saya perasan macam ada cecair yang keluar, tapi tak pasti sebab tengok2 dah ada kesan kering kat nipple.

11 Balas

Normal sis.. sy pun mcm tu naik gatal kat keliling nipple tu n ada mcm kering2 kat tepi tu.. sy sapu vaselin je tiap malam.. n mandi skrg da tukar pakai johnson bby supaya kulit moist je.. sejak preggy mmg kulit jd kering.. sy pun anak first 😊

Sis pon sme yee cam ade kering kt puting?? Sy pon ade 8week dh tp xtau ape bnde tu antara kulit atau susu yg kering kt puting sbb bnde tu wrne putih susu kn?? . Bile mcm bersih kn dia jd mcm serbuk ke kulit ke xtau la beza hahaha. Puting kdng rse denyut

4y ago

Katanya normal.. Ada yg kuar susu awal.. Ada yg lambat.. Sye first time so byk jgk yg x tahu 😅 skrg dh 21 weeks..

Normal sis. Jangan garu2 sangat, takut luka. Sis boleh try pakai sabun mandi yg lembab kan kulit. Kadang2 kulit kering boleh sebabkan kegatalan. Semoga dipermudahkan urusan ye sis 💕

Plg senang letak vaseline. Lg cpt hilang gatal and kulit kering. Klu biarkan nnti mengelupas. Sy guna vaseline. Settle problem.sapu dkt sekeliling nipple

Iye sis. Memang akan rasa gatal kat area puting tu. Sis masa mandi rajinkan diri cuci puting tu dengan air suam & kain bersih. Takut nanti clog area situ. 🥰

5y ago

oo normal la kiranya ye. Sy duk risau takut terkena infection apa2 ke. Lega bila tau itu normal.

Saya pun selalu mcm tu sis. Kadang garu sampai x perasan dah merah2. Selalu sapu nipple cream je

sy pun mcm tu awl kehamilan n sy elakkan gune bra kalau keluar rmh baru guna bra

Normal..gatal mungkin sb terlalu kering..elakkn terkena sabun pada nipple tu

normal sis. yg keluar susu tu. jangan picit.

Beli nipple cream dkt farmasi sis...