hai momi semua ..saya nak tnya , saya prggnt baru 5 weeks .. susu apa yang bagus untuk awl kandungan ni ye ?? and normal ke 5 weeks bila scan nmpk kantung je , janin belum nmpk ?

Susu sesuai

15 Balas

5w mmg nmpk kntung je lg. 7w akn jelas dan seterusnya akn denga dgunpan jntung. susu apa2 pun boleh.yg pnting no add sugar. alg2 susu kn bnd baik utk ibu dan ank..jd jgn ambil yg ada gula. sy cdgkn susu kambing. cri je mne2 susu kmbing yg no sugar.1 hri 2cwn dah ckup. susu kmbing kn mnuman sunnah.niatkn supaya susu yg kta mnum itu mmberi zat trbaik utk kta dan baby...dan mnjd penawar bg plbgai pnyakit baik sblm dan slps baby dilhirkn..

4y ago

jgn susu kambing kurma farm fresh tu pulak..manis amat tu. try la cri susu kmbing serbuk yg no sugar. sy mnum susu kmbg higoat.

Sy minum enfamama, minum sejuk2 sedap.. nurse advice jgn minum anmum sbb sugar tinggi.. Tp klu x boleh telan susu tepung, boleh cuba mana2 fresh milk less sugar tp high calcium.. any brand pon xpe.. Normal klu nampak kantung je waktu 5 week, sy dulu 8 mggu pon nmpak kantung lg..

susu soya ESP no added sugar sgt bagus kalau ada gdm tapi flavour vanilla , boleh buat smoothies , campur buah , just x boleh guna air panas . air sejuk x apa ,contact syikin klu nk tawu detail ya 0135897073 , susu boleh tahan smpai 2 bulan ,jimat sgt

kalau sy 10 mggu msih nmpk kntunm masuk 2 bulan bru nmpk janim.saya minum susu rizqi, best susu ni,ibu sihat baby pun dpt khasiat,kulit cntik,tak sabat nk tggu bby kluar.sy kongsi link dia ya www.wasap.my/60111933944/susuIbuHamil

jika ade gdm on diet ke insulin or ubat jgn amik annum...kalo x de boleh la minum..kalo ade gdm amalkn susu kambing higoat tu boleh minum dan x hnyir mcm susu kmbing brand lain.

Mcm sy nurse suggestkan minum susu HL..lg bgs yg low fat..lg2 klau nanti sangkut GDM..so far ramai gak suggest susu HL ni

Normal sis.. Saya pun dulu bgtu.. D suru dtg balik 2minggu..saya minum susu anmum..

Yes normal sama mcm saya sis,5w4d just nampak kantung je...

4y ago

Ooo yke ? Maaf la tnye mcm tu ... Sbb sy xde pnglman lgi .. Ank first ni ..

Apa2 susu pun okay sis. Macam saya, saya minum susu anmum

4y ago

Anmum , dia bnyk flvour x sis ?

Normal sis...dalam 6/7 week baru nampak janin

4y ago

Ooo, yela sis .. Bru lgi kan .. Maaf ye sis .. Sy bru ank first .. Tu yg tnye tu .. Xde pnglaman lgi