ibu hamil scan 5 minggu 5 hari

normal ke scan time 5 minggu 5 hari tp nmpk kantung sahaja.. janin tak nmpk lg degup jantung belum dgr lg.. minggu ke berapa boleh dgr n nmpk?

17 Balas

Saya pun scan 5w2d hari tu pun baru nampak kantung sahaja . Insyallah 30/3 ni baru nak repeat scan utk 8w, utk tngk janin and jantung, harap nampak masa tuu nampak dan dngar laa.😊. Tak pe nanti Insyallah awak repeat scan balik nanti, tggu dalam 2 minggu atau 3 minggu ke lagi.😊

Normal sis. Sebb 5 weeks masih baru selalu hearbeat jelas 8 weeks ke atas. Jangan stress tau, jaga kesihatan jaga pemakanan. Saya dulu siap tak dak penebalan so tak dak kantung. Tapi semua tu proses alhamdullillah sekarang dah 26 weeks.

Saya haritu pon scan 6w2d tak nampak janin lagi, dr ukur kantung 5w6d, pastu repeeat lagi 2 minggu dah nampak janin 6w5d tapi tak nampak jantung lagi, sekarang tunggu lagi 2 minggu, semoga anak kita sihat sihat saj 🥰

depends pada org jugak sis, sy dulu, 1st pregnancy , 5w tak dgar lagi heartbeats, 2nd pregnancy ni, alhamdulillah , 5w6d, dah nampak kantung, ade heart beats, moga dipermudahkan urusan kite semua sis 🤲😊

Saya dengar heartbeat and nampak janin waktu 6 minggu 6 hari 😊 Actually depends juga semua orang tak sama. Try repeat scan lagi 2 weeks sis In Shaa Allah dah dengar time tu

normal sis. sy pun hari tu scan waktu 5w4d pun hanya nampak kantung saje. Alhamdulillah waktu 2nd time scan tu, 11w6d, dah boleh nampak janin dan dgr degupan jantung baby

Awal lg tu sis, mmg kadang2 sesetengah org masih tak nampak janin lagi. Tunggu 2-3 minggu in sha allah boleh nampak n dengar heartbeat sekali

sy bru2 niy scan bru 5w4d nampak kantung jerr . awl bulan depan kne dtg klinik scan lgi skali tuk dgar heartbeat baby plak

sya pon first baby 6w scan nmpk kntung sja..then doc ckap lgi 2w repeat scan..sy scan msa 9w baru nmpk n degup2 jntungnya

8week dah oke nampak itu macam embrio calon baby, and bila nak tau degup jantung dia umur 10week seingat saya🤗🤗