confused ?

susu apa yg ok tuk mgandung ya? mgndung 4bln sdh ni...masi keliru nak mnum apa,idea plz????

49 Balas

Kalau ikut doctor susu apa pun boleh.. Kalau dulu2 doctor suggest susu mengandung ni pd ibu2 yg takde selera mkn, hb rendah, kurg berat, kurg calcium. Utk yg takde mslh doctor suruh minum fresh milk je. Tp zaman berubah. Susu mengandung skrg ni dah mcm2 jenama. Terpulg pd puan nak pilih brand apa yg penting kurg gula. Mcm sy pilih similac. Kurg gula. 2 gelas sehari dah sama pengambilan folic acid sebijik tu.

Saya minum similac mom. Alhamdulillah serasi. Ikutkan saya ni mabuk susu. 5bulan setengah, dpat sample similac mom. Sgt okay dan sedap. Tak bau hanyir pun 😍 and skrg still continue susu tu. Alhamdulillah membuang pun dh tk sembelit.

Bergantung nak minum susu ape....mcm susu ibu mengandung yang ada kena try n error laaa klu kena ngn tekak....susu HL pon boleh....janji susu😚😚😚😚😘😘

Sy amalkan susu Anmum. Okey juga Sy ada tanya nurse susu apa yang boleh org mengandung amalkan. Dia jawapan apa2 saja asalkan bukan susu tin jenama cap junjun.

Better sis beli susu pek kecil susu mengandung try boleh telan ke tekak ker tidak . saye buat macam macam tu tapi sekarang maintain dengan ammum jer

Saya minum susu kambing.. Skrang minum hi goat.... Dulu minum lazz.. Wildan... Ok jgak... Suka susu kambing... Sedappp!!!

Sya minum susu segar je sis sbb slalu susu tepung gula tinggi ... Susu segar pun saya tgok dlu kandungan gula

Sy minum.frisomum until due..dh due pn msih continue..bgus utk perut..elak sembelit..senang nk mmbuang

Sy minum fernleaf full cream. Sedap sgt..berlemak😋 susu brand apa pun xpa sis.. Asalkan minum sudah😂

5y ago

Kan..sedap sgt..hihi.. Berlemak je..pastu kenyang..cuba bancuh dgn kurma pun sedap sgt².. Sebiji rasa sama mcm susu kurma farm fresh..

saya minum Enfamama. ada nurse bgtau susu anmum buat baby jadi besar. ye ke? tah tak pasti pulak.