Puting susu luka

Siapa prnh kena puting susu luka? Apa ubat ya ? Sy sdh jumpa doc.tp tiada ubat kena bg.1bulan sdh ni puting susu sy masi tidak bgus2.gtal dan luka .sush hati sbb bg bb mnyusu time puting luka.

4 Balas

letak susu badan awak sendiri dkt kawasan puting luka. biar sampai kering sendiri. boleh juga beli nipple cream. kemudian sapu dkt kwsn luka

11mo ago

Sdh try cara yg sma sis .. Ni mau jumpa doc sdh.tp tu la leceh juga sbb berjam2 tggu .nak swasta cnfm mahal

klu sye dlu letak nipple cream & skip bg baby bf.. contoh klu spatutnye selang 2 jam baby bf.. sye bg selang 4 jam.. in between bg fm..

11mo ago

Sy ada buat cara bgitu sis .. Tpi air susu cpt penuh.malah prnh susu beku lg.

Sdh sy letak nipple cream.tpi xbkesan sis. Ada efek ka kalu bb hisp tempt luka ni?

11mo ago

Sebelah left ja . Mmg sakit kena hisap juga.1month sdh. Sy ada jumpa doc kat kk.tp xda kena bg ubat.just meka ckap,kalau ada demam ka bru prgi jumpa dekat emergncy.sy mmg ada letak cream nipple tu.heran kenapa sblh kiri ja yg ada mslh.bila kulit kering,start sakit ,gatal n trus merah2 berair.

pakai vco sis, virgin coconit oil. insyaAllah

11mo ago

Ok sis .. Tq infonya sis 🙏🕊️