stress level up (26weeks)

Susah nya tinggal dgn mertua time pregnant gini... Parents in law baik ja.. Tapi penatnya.. Rumah sendiri dlm 20 minit ja dgn rumah diorang.. Tp mak dgn ayah mertua x kasi tinggal sendiri.. Husband pun ikut kan je.. Senang husband ambik hntar mak mertua kat kedai mkn sendiri padahal ayah ada ja kuat lg..husband anak tunggal.. Kita pulak dok rumah ditinggalkan dgn ayah mertua pencen.. Segan nyaa.. Perut makin membesar dh 26weeks.. Berkurung ja dlm bilik.. Malas nk keluar..x selesa rasa..makin lama makin makan hati.. Semua keputusan kita xda hak.. Nk masak apa nk mkn apa semua diorang prepare.. Kita cuma masakkan.. Depan boleh gelak smaa2.. Tp dlm hati stress sgt2.. Husband pulak kje shift gov.. Xda tmpat nak share sebab nk jaga hati n nama diorang.. Husband terlalu baik tp rasa hati sendiri x kuat.. Smpai air muka sendiri dh susah nk senyum skrg ni..Keluarga tercinta jauh di utara.. Nk berpantang dgn family sendiri pun suami x kasi sebab xnak susahkan katanya..padahal kt sini suami ja ambik berat.. Mak mertua x pernah kisah.. balik tinggal dgn mak ayah sendiri.. Rasa nk makan apa semua dapat.. Dh balik sini kembali stresssssss.. What should i do? Saya ke yg salah untuk rasa semua ni ??

2 Balas

I can feel you sis .. just try talk nicely with your husband and explain about your current feelings.. bagi dia faham keadaan sis skrg.. keep strong for your baby sis.. if your stress too much also not good for your health and baby.. try to divert your mind , talk with your baby, listen soft music .. hope you can recover soon