Perkara apa paling susah semasa menyusu badan?

Voice your Opinion
Puting Luka
Bayi mengigit
Bayi mencakar
Bila bayi hanya nak melekap tanpa hisap
Bila terlalu mengantuk untuk menyusu
Lain-lain (Komen di bawah)

1045 respon

12 Balas

Masa awai2 puting luka mgkin sbb xlekap btul ank first dlm sakit2 paksa jugak susu kan baby dua2 belah luka tahan ja smpai tahap xmau bgy dlu susu kt dy sbb nk tggu sembuh dlu tpi ingy kecian kat baby kita tahan ja beli ubat macam2 sapu, alhamdulillah lepas dua minggu dh okey luka pon fh kurang bby dh pandai isap

Bila susah nak terima semasa tengah bengkak susu, orang ke-3 menyibuk kata takut susu tak cukup, jadi siap-siap beli susu formula. Susu formula mahal lah! dan dgn izin dan kebaikan Allah, saya yakin saya boleh menyusukan anak cuma belum mahir lagi je masa tu. 🌻

Pam susu paling susah 😭 saya bekerja. Kdg2 waktu pam tu terlari sikit sbb terlalu busy. Mungkin sebab waktu pam yg tak menentu, susu saya cepat kurang masa anak 1st. Doakan saya berjaya menyusu anak ke2 ni sampai umur 2 tahun.

Putting luka paling menyeramkan... Terjadi masa anak ke2.. Tapi alhamdulillah, lebih kurang seminggu dah pulih dan baby boleh menghisap mcm biasa..

Susah nak dapat deep latch tu. baby suka nak tarik so jadi shallow. Ikut suka dia je adjust masa nak latch tu.

Baby kena jaundice so asyik mengantuk, lekapan yang betul

Anak tak boleh nak latch sebab puting pendek :(

Susu tiba2 kering dan start stress 😭😭😭

puting luka dan bengkak susu

tgn bby duk raba2 je kejeny