Pernahkan ibu dapatkan suntikan dexa semasa hamil?

Jika ya, pada minggu keberapa ibu kena suntikan tersebut?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

883 respon

30 Balas

pernah masa kandungan nak masuk 26 minggu. sebab preterm contraction. dexa untuk matangkan paru2 baby. Sakit ? hanya tuhan je ya tahu. hihi lepas inject tu macam terdiam seribu bahasa. x boleh nak gerak dalam 30 minit sbb sakit 🥶 tp sakit sekejap jee. lepas tu okay. enjoy jee proses tu semua. anggap pengalaman manis gitu.

Saya kene dua belah tangan ,kiri dan kanan,sebab time tu saya mengandung kan kembar,tapi tak cukup bulan,dan tak sampai pun 26 minggu,hanya seorang sahaja yang hidup,seorang lagi meninggal,sebab dekat paru paru nya ,sudah ada kuman,...

1y ago

Untuk matang kan paru paru baby ,

33w. dpt real contraction, tapi doc xcaya but bagi je juz in case bby keluar prem. actually ada 2. sempat ambik 1, then beranak jugak time tu. Alhamdulillah, berat bby 2.1kg wpun prem ..

sy 36w tak silap kena dexa ni.. baby songsang kene czer.. 2 hari kene cucuk.. pagi ngn malam . huhuhu.. sakit dia masa jarum masuk.. ngan cecair tu masuk.. ngilu geli2 mcmtu.. hahaha

sy kena 2 dos. masa cucuk tak sakit. tapi bila dah bersalin azabbb hahha saya blh rasa jarum dkt tmpt cucuk tu. rsa mcm jarum terlekat dkt punggung 🤣

ya..tp pnh dapat 1 je dexa..xsmpai 12 jam dah kena masuk ot..sy brsalin 34minggu...sakit cucuk dexa ni .pergh..xleh bwk bncang😅😅😅

pernah. 2nd preg, kandungan 32W. utk matangkan paru2 baby, sebelum operate. kena 2x. sakitnya tak tertanggung

Waktu 5 bulan lebih sbb leaking air ketuban sikit. Tpi air ketuban banyak. So doktor pun tkpasti sgt.

pernah dexa untuk kuat kan rahim dgn matangkan paru2 janin masa awl2 pregnant anak yang sulong dulu

32w..dua dexa tp tuh la semua ckp sakit..tp kenapa sy mcm tk rasa pape 😅😅😅