Apakah yang anda suka lakukan sewaktu mengandung?
Voice your Opinion
Mengemas
Cuci Pinggan
Dekorasi Rumah
Lipat Baju
Makan

9734 respon

116 Balas

jaga anak2 dua org 2 tahun n 1 tahun. kemas umah msak n makan. n jamu suami makan bile balik kje. rutin harian. selama tk bekerja nie. rumah just maintain je. sbb suami sllu kemas umah kita maintain kan tp skg dh 3 trimester. tdo pun time suami g kje siang tu. ngn anak2 pun tdo. klu drg bgn kita kne bgn monitor drg dkt umah. so tk leh nk malas2. huhu

Mengemas,cuci pinggan,sidai baju,cuci bilik air, mop semua ruang, iron baju2, Semua lah buat. Sy sejak preggy ni lagi pantang tengok benda kotor2. Kerja pun masih bekerja even dah 37W skrg.

skrg fikir tenang,rilek after 2 kali keguguran..nak makan masak..nak sapu baru sapu..tp lg bnyk rileekk santai2 dpn tv.. sape wat sepah kemas sndr..sbb dlm umaa ni sy sorg pempuaan..

sy mmg suka mengemas dri xmemgandung smpi dh memgandung sama je.. 😇 bab kata suami klau rumh ni blh pindah kiri,kanan,depan,blkang mmg begerak dah hihihi

semua dekat atas rutin mmng akan buat 😅. sbb suri rumah. klau tk main fon tu jela kje yg boleh buat. kalau malas dduk depan fon jela then tido.

semua buat...sbb skrg tgh pkp..so xdpt keja...dari dok saja...baik luangkn buat kja pa2 dlm rumah..wlupn tgh pregnant..salah 1 exercise jgk☺️☺️

mood mengemas memang tak pernah nak ada sbb bila nak menunduk ambil barang ke selalu penat , kadang kadang smpai susah nak bernafas 😭😭😭

Paling suka, tidur. Tapi, xde kt pilihan. 🤣 Kalau dlm pilihan tu... Mengemas la kut. Suka nau duk lap2, sapu, ngemop dan cuci baju 🤣

saya cuma rasa nak rehat ja.skrang dah 24 minggu.sbb sya dh penat ke sana ke sini mengajar home tutor.urus yg sulung lagi sekolah dia lg.

Of course saya suka makan 🤣🤣🤣. Yg lain tu buat juga setiap hari sebab rasa responsibility, bukan sebab suka 😅😂