Emosi Berpantang

Sudah 16 hari saya berpantang pada hari ini. Sepanjang 16 hari ni, hampir setiap hari air mata tumpah. Pelbagai perkara bermain di fikiran. Pertama, saya rasa sangat sedih sewaktu awal berpantang kerana ketiadaan susu badan, dan rasa tak ada sokongan pun dari keluarga, ada yang cakap begini "kesian anak, kembung perut hisap dada kosong" Allahu, sedihnya hati..saya rasa saya ibu tak guna, tak dapat kenyangkan anak saya. Beberapa hari saya down. Kedua, bila badan dah ada susu, lain pula ceritanya. Saya down lagi.....Tumpah lagi air mata saya.."susu cair, anak tak kenyang. Pergi buat susu formula bagi anak minum" Allahu.....Ya Allah, hati mak mana tak terasa. Sekali lagi saya rasa saya ibu tak guna. Kesian anak saya. Maaf jika saya salah guna platform ini untuk meluah. Jika ada ibu2 disini yang pernah alami perkara yang sama macam saya, mohon kongsikan penyelesaian dengan saya. Saya tak nak terus bersedih, saya tak nak terus murung. Harap ibu2 di sini dapat bantu saya.

15 Balas

Sis cuba minum teh halba/helba . Klu baby takde kuning n sis tnye doktor dlu klu doktor bgi . Sbb teh helba boleh banyakkan air susu . Atau sis makan makanan yg bersantan . Minum horlicks ke . Semoga dipermudahkan sis .