Adakah mommies juga dapat 'stretch marks' sepanjang kehamilan?
Voice your Opinion
Emm tidak
Ada banyak
Ada tapi tak banyak

12124 respon

49 Balas

dah masuk ank ke3 skrg ni.. dr awal prggy ank 1st strectmark mmg teruk.. sapu segala jenis lotion/mnyak x jalan.. tetap ada juga strectmark.. 2 org kakak sy pun sma mcm sy strectmark teruk lpas bsalin, yg 2 lagi lgsung xda strctmark pdhal xsapu sgt juga lotion.. mgkin ikut jenis kulit ibu masing2..

Alhamdulillah x de..walaupun preg kembar,27weeks tapi perut besar mcm 32weeks..saya amalkan sapu rose hip oil dan kdg2 Rosken for dry skin(biru) sblm tido dari 1st trimister till now.....n selamat ,babies ok sihat x de effect.....cuba la..☺️

anak pertama lngsung x strecmark, skarang mengandung lg msih x da lg garis2 harap2 la x strecmark jga yg k2 ni 😄😄.. smpai nurse cakap mcm belum pernah mngandung 😅😅

Banyak and teruk . Masuk bulan ke 7 terus merah merah kulit sb stretch. Skrg dh bersalin lepas setahun lebih baru nampak kurang lepas apply cream .

stretch marks sy tu stretch marks mase sy gemok dlu😅..mse mgandung ni sy rse die stretch guna kesan yg lma tu je sbb tgk xde pon kesan lain

saya pun teruk . saya pakai bio oil alhamdullilah dlm masa 3 bulan kurang sgt2 . tapi bergantung pemakaian kita jugak👌🏼

2y ago

wahhh ..menjadi ke..maybe sy x pakai dengan istiqomah utk dua kelahiran sblm ni

Alhamdulillah saya takde stretch marks masa mengandung.. ni masuk anak yg ke 4.. mungkin kulit perut saya tebal

pregnant kali ke 5, tak pernah ada stretch marks...perut halus gila hihi....nurse selalu puji perut😁😁😁

mmg since preggy ank 1st, xde strech mark. ank 2nd and 3rd ni ada skit je, x berapa nmpk la

selalunya stretch-marks nie datang baby bulan berapa, aku dah bulan6 tapi macam tiada lagi