Stress hospital buat confused time bila kena pergi hospital

Stress rasa bila pergi hospital asyik direject suruh balik. Padahal sakit walaupun tak sekerap 5min, tp tiap kali contraction tu bleeding. Bukaan cakap kejap 1cm kejap takde bukaan. Kita jd confused tanda mcm mana lg baru kena pi hospital. Bila tanya org, org duk cakap pergi hosp. Bila pergi hosp suruh balik pulak. 2 hari da kena reject. Padahal baby da 39 week lebih da. Dgn ada gdm on diet lagi. Klu tak pergi hosp cemana nak tahu baby tu okay atau tak kt dlm ? Kadang fikir harap tak turun tanda langsung, biar tggu serah diri je kena induce.

3 Balas

Kena ada salah satu tanda, show iaitu darah blendir, air ketuban pecah (yg ni kena cepat ke hosp takut jangkitan kuman) & strong frequent contraction (bukan braxton hicks yg lega bila rehat)

9mo ago

Salah satu sebab czer tu Breech, jadi mmg tk dapat dah nak pusingkan. 35w nak dekat term