Gdm on diet control

Hi, nak tanya. Bila gdm on diet patut serah diri? Sebab selama ni pergi klinik swasta je gula okay, last minit dah week 37 tiba tiba gula sangkut pulak. Kena pergi klinik kk dulu ke kalau terus serah diri kat hosp boleh tak?

1 Balas

make sure dkt buku pink ade tulis yg awk gdm on dc. gdm on dc xboleh lebih dri due date. kalau belum turun tanda, sehari sebelum due date kena serah diri.

12mo ago

ok je xde mslh. cuba belek buku pink awk tu, ade x ruang utk buat bsp. blood sugar profile. kalau ade awk boleh buat bsp, sehari 4kali. pagi sebelum makan, after 2hour breakfast, ptg sebelum dinner, after 2hour dinner. result sblm mkn kena bwh 5.3 after meal 2hours below 6.7. result catit dkt situ. kalau dh 2hari buat dpt result tinggi boleh call kk yg berdekatan utk next step, mybe doctor review ke ape ke.