Betul atau tidak, stress dapat mengurangkan peratus untuk mendapat anak?
Voice your Opinion
Ya
Tidak

2086 respon

18 Balas

Kemungkinan ya. Saya TTC 4 tahun dan bekerja sendiri. Bila saya ambil keputusan untuk tidak ambil job baru yg akan membuatkan sy stress, saya tidak lg mengalami stress; urat di tengkuk tegang, sakit kepala, tak boleh nak fokus. Rasa lebih tenang.. memang pendapatan pun kurang, dan kita lebih dekat dengan Allah; doa, zikir, bersedekah dll.. 4 bulan saya tiada job baru, saya hamil spontan (kami mula buat rawatan kesuburan pada tahun ke3 perkahwinan dan kami masing2 berumur 40-an) . Subhanallah . Semuanya dgn izin Allah. 💕🤲

ya. 10bulan menanti pon tipu la tak kecewa. pastu mlas nk fikir, redha je, bz kan ngn kje, enjoy dgn suami n kwan2, teros prgnant. alhamdulillah

betul. banyak dpt nasihat gini. sbb tu plan 2nd pregnancy masih xde rezeki. stress manjang😭

Ya, stress boleh menggangu hormone ovulation dan kitaran haid. #TAPsupermoms

ya slh satu punca mnyebabkan hormon xstabil #TAPSupermoms

betul stress x baik utk kesihatan

#TAPSupermoms

#TAPxTanamera

tak ada mood

Xpasti