strechmark

Strechmark biasanya akan muncul dlm minggu ke berapa ya? Sbb saya 30 minggu belum ada strechmark.

55 Balas

Sy pakai ni je serum stretchmark dari deildaz. sejak awal mengandung lagi dah guna sebab tak nak stretchmark punya pasal. Sebab xtau kan nanti perut dah makin besr tu tetiba ada ke. 😂 Serum ni untuk cegah dan hilangkan stretchmark juga. Paling best Serbaguna sbb kalo Lenguh2 badan time preggy ni, kulit kering ka, sy sapu je ni. Memang berkesan.

5y ago

Mana nak cari sis?

Bersyukur kalau tak ada. Sis Macam meminta nak ada strechmark je. Mengandung ni bukan apa yg berlaku dekat orang lain, kita pun perlu kena. Contoh macam alahan. Ada yg kena, ada yg tak. Lepas beranak ada setengah orang akan hilang strechmark tu. Ada jugak yg tak hilang2 smpai anak dah umur 2-3 tahun.

Sy mse preggy xde strectmark alih alih pas bersalin tibe tibe ade😂omg bru nak happy ,, ade tips x nak hilg? Dlu mse preggy keep spu lotion now dh 2 bulan bsalin still ade lgi😖

Sy jadi strechmark 34weeks anak 1st..alhamdulillah guna sabun kopi makin kurang nmpak... Skrg pregy lagi no 3..lega xteruk sbb xberapa gatal perut.. Masih guna sabun kopi..

5y ago

Sy jual dulu masa mengandung anak 1st..jadi simpan stock utk guna sikit 😊😊 skrg ssh dah nak dpat sbun kopi tu

Maaf, tumpang tanya. Macam mana nak hilangkan strechmark? 37wks doc puji, cantik perut, bersih je. Tup2 lepas bersalin. Eh ada pulak strechmark ni 😂

5y ago

Try sapu bio oil sis

Saya pun takde strechmark kat perut walaupun saya garu beria. Tapi yang pelik nya saya garu sikit je dekat peha, terus timbul strechmark dekat peha. 😅

Sy alhmdulillah ank first n second xde strectmark.. Now preggy no3, bru 20week, but xde strectmark.. Harap xde lansung laa. Hahahaha.. 😉❤️

Untung sis xde strechmark.. kalau saya x terkira banyaknya strechmark kat perut dan peha..😅 jenuh sapu losyen tp makin menjadi pula😅😅

Sy pun dah 31 minggu tak ada strechmark, Alhamdulillah. Gatal² pun tak ada. Jangan mintak sis ada strechmark. Kang susah nak hilang 😅

Mengandung xde stretch mark tapi bile bersalin tetibe je nmpak stretch mark kat perut . Haiz pelik bin ajaib. Mane dtg stretch mark ni.

5y ago

Perut mengecut